КОЖАТА В ЕВРОПА


Осведомеността за кожухарската индустрия расте, и с нея все повече държави предприемат стъпки за прекратяване на тази жестоката, ненужна в 21ви век практика.

В Англия и Австрия той отдавна е напълно забранен. През 2012, дори Холандия - най-големият производител на кожи от норки в Европа - реши да сложи край на кървавия бизнес.

Други държави, като Швейцария, имат различен подход. Те не издават пълна забрана, но изискванията за условията в които могат да се отглеждат животни за кожа са толкова високи, че правят бизнеса нерентабилен, и той на практика не съществува. Това е на път да се случи и в Германия, където през 2009 бяха приети нови регулации, които увеличават размера на клетките, а през 2016 ще изискват и осигуряването на вода за плуване за норките, и открито пространство за лисиците и миещите мечки, където да копаят.

Вледствие на тези промени, производителите на кожа, които не желаят да адаптират бизнеса си, започват да делокализират производството си на изток, там където стремежът към печалба често се поставя над закона. 



My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks