[ ВИДЕО] Пърформанс срещу кожната индустрия в България




На 3 октомври 2015, в навечерието на световния ден за защита на животните, в началото на София ВЕГ Фест 2015, Българско Вегетарианско Общество (БВО) организира пърформанс, изобразяващ кървавата реалност на бизнеса с добив на кожи.

Това е първото събитие от рода си в България, където насилието над животни възмущава все повече хора през последните години. 

Над 150 души се събраха на окървавените жълти павета пред Народното събрание, за да поискат законова промяна, а именно да се забрани отглеждането на животни за кожа, и да се затворят фермите. Подобни забрани отдавна са факт в повечето цивилизовани европейски държави, като Австрия и Великобритания, например. 

#НеПазарувайОтКожодери


Ключово послание на протеста към останалите граждани и потребители, призовава да не подкрепят кървавият бизнес,  като избягват продукти от естествена кожа; и спрат да пазаруват от най-големият инвеститор в кожната индустрия в България, Ангел Ангелов. Той е собственик на супермаркети Пикадили, пиле Градус, олио Бисер Олива и яйца ЕТ. Ангелов. 




Вижте още: 



My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks