[ВИДЕО] БРУТАЛНИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА ВЪРХУ МЛАДО МОМИЧЕ, ДОКАТО Е ПОДЛОЖЕНА НА “ОПИТИ ВЪРХУ ЖИВОТНИ” ПРЕД ОЧИТЕ НА ШОКИРАНИ МИНУВАЧИ

[ ВИДЕО НАЙ-ДОЛУ ]

Те я довлякоха с въже около врата, и я хвърлиха върху масата.
Беше време за хранене за Жаклин Трейд, и в погледа й си личеше ужаса който изпитва. 


Първо отвориха устата й с две метални куки, вързани с колан зад главата й. 

Човекът с бялата престилка я хвана за косата и я издърпа, докато главата й не се вдигна нагоре. 


Докато той изливаше храна в гърлото й, тя се давеше, задушаваше и се опитваше да се освободи.



През следващите 10 часа, тази привлекателна 23-годишна актриса беше инжектирана, кожата й беше жулена и мазана с различни кремове и лоциони, косата й беше обръсната пред очите на изумените минувачи на една от най-натоваренинте Лондонски улици. 



А през това време, някъде другаде, може би в лаборатория която провежда изследване за нов вид спирала за мигли, някое безпомощно животно беше подложено на абсолютно същото нещо. 


Разликата е, че Жаклин - публично унижена, трепереща от студ и държаща се за червената рана на бузата си - беше свободна да се прибере в къщи, когато експериментът приключи. 

Животното страда мъчителна смърт. 




     Жаклин доброволно изигра ролята в умишлнено шокиращия пърформанс, за да привлече вниманието върху кампания, която се бори срещу жестокостта и страданието причинени на животните по време на лабораторни тестове за козметични продукти. 


     Облечена единствено в боди с телецен цвят, тя беше изложена във витрината на магазина за козметика LUSH на главната Риджънт Стрйит в Лондон, за да пресъздаде тези широко практикувани тестове. 
“Cruelty-free” веригата помага да се разпространи кампания на Humane Society International, за спиране на тестването на козметика върху животни. 
     Хиляди минувачи видяха как Жаклин, студентка по социална култура от Оксфорд, бива рутинно малтретирана и обработвана от актьора Оливър Кронк, облечен като лабораторен техник. 
Очите й сълзяха от дразнителен препарат който беше пръскан в тях, и ръката й започна да кърви, когато се опита да избяга инжекция. 


     Може би най-потресаващият момент беше, когато той хвана главата й, и обръсна голама ивица от косата й - честа практика в лабораториите, когато трябва да бъдат поставаени монитори или електроди върху кожата на животно. 

     Пътниците се навеждаха от автобусите с открит покрив, минувачите снимаха с мобилните си телефони, преди да подпишат петицията, или просто да се обрънат и да си тръгнат. 


     Жаклин, която ми се стори нервна когат говорих с нея точно преди да заеме позицията си, не проговори през цялото време, но остави ясното впечатление че страданието което показва не беше само актьорска игра. 
Тя ми каза: “Надявам се да посaдя семето на нова осведоменост сред хората, и те наистина да започнат да се замислят какво купуват, и как точно е произведенo."
     Моменти след това, някой завърза въжета около врата й. 


     Тасмин Омонд, мениджъра на кампанята на LUSH каза: “Иронията е в това, че ако във витрината беше бигъл, на който правихме тези неща, за минути щяха да дойдат полицията и RSPCA (Организация за защита на животните)Но някъде по света, тези неща се случват на едно животно средно на всеки няколко секунди. Разликата е, обикновено остава скрито. Трябва да припомним на хората, че това продължава.”
Науката отдавна използва лабораторни животни за медицински и фармацевтични тестове, и продължава да го прави. Но въпреки че опитите върху живтно бяха забранени в ЕС преди три години, в Англия все още е легално да се продават продукти, тествани върху животни на други места по света, включително САЩ и Канада. В Китай, тези тестове са задължителни по закон."


     Уенди Хигинс, говорител на Humane Society, казва, че е “морално немислимо” козметичните компании да продължават да печелят от страданието на животни, добавяйки че “няма оправдание за подлагане на живиотни на болка с цел произвеждане на червило или сенки за очи.”

Видео: 




Веригата LUSH имат магазини и в България. Всичките им продукти са Cruelty-free: LUSH България
My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks