Опитите с животни в козметичната индустиря




Тестовете върху животни са изключително садистична практика, в която отровни, токсични химикали се инжектират, капят в очите, мажат по кожата, и дават в храната на животни, с цел наблюдение на реакциите им. Въпреки наличието на алтернативи, много от големите козметични компании продължават да тестват продуктите си върху животни. Проблемът идва от това, че всички нови химични съставки по закон трябва да бъдат тествани по този начин, преди да могат да се включват в състава на продукти, предназначени за хора.



Козметичните компании могат да се разделят на три групи, спрямо политиката им относно тестовете върху животни:

1. Компании които произвеждат нови химични съставки, и практикуват тестове върху животни, или плащат на външни фирми за тестове върху животни. Повечето от тях са големи компании, с широка гама от различни брендове. Например Garnier и Lancôme са марки на L’Oréal. The Body Shop, който до скоро беше известен с нетърпимостта си към тестовете върху животни, също вече се притежава от L’Oréal, за това винаги е важно да се гледа коя е управляващата компания.
Тук може да видите някои от тях, а линкът ще ви отведе към списък с различните брендове:
Beiersdorf, ColgateJohnson & JohnsonL'Oréal/Neslté, PZ CussonsProcter & Gamble, Unilever




2. Компании които не тестват продуктите си върху животни, но продължават да използват и купуват химични съставки, които скоро са били подложени на тези тестове. Някои от тях не се притесняват да заявяват публично че не тестват продуктите си върху животни, но в действителност, те са тези които спонсорират практиктата.
Avon, Chanel, Clarins, Clinique, Estee Lauder, Givenchy, Revlon, Tresemme



3. Компании които не използват и не купуват химични съставки които са били тествани върху животни след определена фиксирана дата (например 1995). Това е единственият начин за производителите да демонстрират че са против тестовете върху животни. Повечето тестове върху животни се правят с нови, скоро разработени химикали. Съществуват хиляди одобрени и доказали се химични съставки, и безброй възможни комбинации, от които може да се направи на практика всичко.


А и както вече повторих няколко пъти, става въпрос за токсични, отровни химикали, на които се търси поносима за човека дозировка. Наистина ли си струва да убиваме милиони животни, за да имаме токсични, отровни химикали в козметиката ни, в лекарставата ни, в препаратите за чистене...?



My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks